Семінар-практикум

11 жовтня 2018 року на базі закладу дошкільної освіти №182 пройшло засідання семінару-практикуму «Формування правильної звуковимови у дошкільнят» для вихователів району за темою: «До здоров’я дітей через освіту дорослих».

На семінарі було наголошено на актуальності проблеми зниження мовленнєвого розвитку, формування звукової культури мовлення дітей дошкільного віку, ролі дорослих у формуванні звукової культури мовлення дошкільників.

Науково-методичний блок був представлений доповідями-презентаціями вчителів-логопедів з мультимедійним супроводом за темами:

Гордієнко Вікторія Володимирівна - «Основні етапи розвитку мовлення дітей у нормі і причини мовленнєвих порушень». «Дихальна гімнастика як метод корекції мовлення та профілактика захворювань».

Гармаш Олена Ігорівна - «Зв’язок логопедичної корекції з порушеннями будови артикуляційного апарату».

Колодяжна Тетяна Дмитрівна провела з вихователями Круглий стіл, під час якого обговорили питання обстеження звуковимови у дітей як основи формування правильної звуковимови та розвитку мовлення у дошкільників, вихователі заповнювали таблиці обстеження зввуковимови дітей.

Вчителі-логопеди провели педагогічний тренінг «Як навчити дитину говорити правильно».

Учасники семінару ознайомилися з виставкою посібників з розвитку мовлення та формування звукової культури у дітей. Відбулася презентація дидактичного матеріалу, посібників з формування артикуляційних укладів, мовленнєвого дихання, артикуляційних вправ, ігор на фонематичний розвиток.

Слухачі набули теоретичних знань і практичних умінь з питань обстеження та заповнення таблиць зі звуковимови дітей, формування комунікативно-мовленнєвої компетенції дошкільників.

Під час «Відкритого мікрофону» учасники обмінялись досвідом роботи щодо теми семінару, отримали рекомендації.

Семінар пройшов у діловій, конструктивній атмосфері.

Фотографіі пропонуємо переглянути у "Фотогалереї"

Кiлькiсть переглядiв: 121