Орієнтовний об’єм готових страв та окремих продуктів для дітей різних вікових груп (у грамах)

Назва страви Об’єм їжі для дітей (вікові групи)
до 1 року від 1 до 3 років від 3 до 5 років від 5 до 6 (7) років
Каші або овочеві страви (на сніданок або вечерю) 100 150-180 180-200 200-250
Чай, кава злакова, какао, молоко або кисломолочний напій тощо 100 150-180 150-180 150-180 (200)
Супи, бульйон 100 150 150-200 200-250 (280)
М’ясні або рибні страви 40-50 50-60 60-70 70-80 (100)
Компоти, киселі 100 100-120 120-150 150-180 (200)
Гарніри, у т.ч. комбіновані 90 100 120 130 (150)
Фрукти, соки 50-80 50-80 80-100 100-130
Салати із свіжих фруктів і овочів 40 40-50 40-50 50-60
Хліб житній (на день) 10 30 50 60
Хліб пшеничний (на день) 60 70 100 110

Примітка: при розподілі страв на порції враховується вік дитини і індивідуальні особливості: апетит, стан здоров’я, сприймання продуктів (не сприймає молоко, рибу, полуниці, яйця, тощо).

(Пункт 1.6 глави 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту № 202/165 від 26.02.2013)

Кiлькiсть переглядiв: 1216